Dykning

Dykningen är en stor anledning till att många turister gör ett besök på Malapascua. Det är just den fantastiska dykningen som har placerat Malapascua på kartan.

Det finns sammanlagt upp mot tio dykfirmor på Malapascua. De tre största och mest populära är Thresher Shark Divers, Exotic och Sea Explorers. De håller alla högsta kvalitet utrustningsmässigt och erbjuder en god säkerhet till bra priser. Flera av firmorna erbjuder även utbildningar i dykning, alltifrån nybörjarkurser till kurser för mer erfarna dykare.

Malapascua är en plats där dykningen är mycket bra under nästan hela året. Under november och december skiftar vattnet färg från blå till grön och sikten i vattnet minskar ganska kraftigt. Det blir då svårare att se den fantastiska undervattensvärlden och ta bra kort.

Den populäraste dykplatsen på Malapascua är Monad Shoal, som ligger ungefär 20 minuter med båt från ön. Här finns mängder av hajar och rockor. Särskilt thresher-hajar siktas ofta vid Monad Shoal. Vid Monad Shoal är djupet cirka 25 meter. Det är alltså en plats för lite mer erfarna dykare.

No reviews yet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>